Автор: admin
Публикувано на: 26.03.2009 21:28:35

Рейтинг:

Азербайджан

Южнокорейската компания Heerim Architects & Planners, популярна със създаването на нестандартни сгради в Дубай, представи два уникални проекта на комплекси от бъдещето. Те са с наименования Full Moon и Caspian Plus и ще бъдат реализирани в азербайджанската столица Баку, като ще са разположени на един и същ залив, на брега на Каспийско море. Техните основни сгради ще бъдат изградени върху изкуствени полуострови и ще са предназначени за луксозни хотели, а останалите ще се използват за жилища, офиси и търговски площи.

Комплексът Full Moon ще включва хотел със същото име и две жилищни сгради, които ще се наричат Дворец на вятъра 1 и 2. Хотелът ще е във формата на пълна луна и ще представлява диск, който ще променя външния си вид в зависимост от ъгъла, от който се гледа. Този ефект ще е подсилен от различните фасади на сградата, като частта, към морето ще е изцяло стъклена, а обратната ще е покрита със светлоотразяващи шестоъгълни плоскости, наподобяващи медена пита. Full Moon Hotel ще е с височина 158м., като ще има 35 етажа и 382 стаи, разположени на площ от 104 182кв.м.

Другият комплекс, който ще носи наименованието Caspian Plus, ще обхваща хотел, три жилищни сгради и една с офиси, която ще е на 43 етажа, издигащи се на 203 метра височина. Неговият хотел ще се нарича Crescent и ще е във вид на полумесец. Разгърнатата му площ ще е 128 140кв.м., на която ще са разположени 32 етажа, 221 стаи и 128 апартамента.

Галерия Full Moon и Caspian Plus
Азербайджан върви по стъпките на Дубай
Азербайджан върви по стъпките на Дубай
Азербайджан върви по стъпките на Дубай
Азербайджан върви по стъпките на Дубай
Азербайджан върви по стъпките на Дубай
Читателски коментари

Виктория - 2011-01-21 12:57:08 0 отговори

Виктория -

Напредват хората. Само дето овалния хотел прилича 99% на Звездата на смъртта от "МЕждузвездни войни" :)

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Booking.com

Booking.com
Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg